суботу, 30 травня 2020 р.

Маленька країна дитинства, де сонечко світить і казка живе


  Щороку, у перший день літа, ми вітаємо наших наймолодших громадян з Міжнародним днем захисту дітей. Усміхнені личка, палаючі захопленням очі, довірливі обійми маленьких рук – це те, задля чого ми живемо на світі.Діти – це світлі промінчики надії для батьків, в яких ми бачимо здійснення наших мрій і сподівань. Вони – наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І саме від дорослих залежить, яким буде становлення наших дітей, як складеться їхня доля. Пам'ятати про це ми повинні не тільки в це свято, а й повсякчас.
Сьогодні нашим першочерговим завданням є забезпечення належних умов для того, щоб кожна дитина росла здоровою і щасливою, мала можливість розвити свої інтереси та здібності, отримала належну освіту й виховання.                                                                                                               
  Ідея святкування виникла 1 червня 1925 року, коли генеральний консул Китаю у Сан-Франциско знайшов у місті китайських дітей-сиріт та влаштував для них урочисті заходи з нагоди національного свята, яке символізує початок літа – Дуань-у-Цзе.                                           Також у цей день в Женеві відбулася перша міжнародна конференція, під час якої обговорили проблеми дітей. Проте, офіційним роком заснування Міжнародного дня захисту дітей вважають 1949 рік. Тоді на спеціальній сесії у Парижі вирішили створити дитяче свято.                  У 1959 році ООН ухвалила Декларацію прав дитини. А 1989 році – Конвенцію про права дитини. Україна приєдналася до неї у 1991 році, але відзначати свято почала після підписання 30 травня 1998 року відповідного указу Президентом .                                                                    
   1 червня у багатьох країнах світу  збирають кошти на лікування онкохворих дітлахів. Цього дня в Україні щорічно проводять різні заходи, присвячені дітям. Також варто провести цей день зі своєю малечею, племінниками, молодшими братами та сестрами.


Немає коментарів:

Дописати коментар