середа, 11 вересня 2024 р.

 Казка вчить ,як з природою дружить

    Природа –найважливіше на Землі. І коли ми дбайливо ставимося до неї, ми зберігаємо не лише красу нашого світу,але й піклуємося про майбутнє.Якщо ми будемо добре ставитися до природи, вона подарує нам чудові квіти,співи пташок та ліси для прогулянок. Вона надихає нас своєю красою, різноманітністю,гармонією. Природа також є частиною нашої історії, традицій, міфології, мистецтва. Природа вчить нас поважати та цінувати життя. Колись наші пращури жили в повній гармонії з природою, існував культ природи і ії обожнювання. Поклонялися Сонцю,Місяцю,Вогню, Воді,Грому і Блискавці та іншим стихійним силам природи. Віками обожнювали рідну землю, берегли ниви як зіницю ока.                                                                                                                             

субота, 7 вересня 2024 р.

Вкраїнським словом розпочав писати…

    9 вересня виповнилося 255 років від дня народження Івана Котляревського. Іван Петрович Котляревський подарував українській літературі не багато творів, але кожен з них є неперевершеним вкладом в спадщину України XVIII ст. «Енеїда», «Наталка Полтавка», «Москаль-чарівник» – усі ці перлини української культури відомі не лише на Батьківщині, але й далеко за її межами. І саме вони являються головними прикрасами біографії Івана Петровича. Саме з цих ключових творів починається творчість Котляревського – геніального письменника, поета, драматурга та засновника нової української літератури.

 

вівторок, 3 вересня 2024 р.

           


 
Лицар української словесності

     Іван Петрович Котляревський – письменник, з чиїм ім’ям пов’язується початок нової української літератури. Свої твори він писав чудовою українською народною мовою. В історію вітчизняної літератури І.П. Котляревський увійшов як автор поеми «Енеїда», п’єс «Наталка Полтавка» і «Москаль – чарівник».