вівторок, 28 травня 2024 р.

Тютюн ворог здоров'я

Для одних - це звичка, для других - засіб для зняття стресу, проте для більшості молодих людей - це спосіб "бути таким як усі".Дехто ставиться до паління як до нової сторінки у житті: гарна сигаретна пачка, блискуча запальничка, дим з вух, сльози з очей. Багато хто починає палити просто з цікавості чи за компанію, а потім не знаходить сили кинути це.

 Запрошуємо у світ книги

  Є багато див на землі. Та чи не найбільше з них – книга. У ній весь неосяжний світ. Віками книги збирають людську мудрість.                       З метою залучення дітей до читання книг, виховання любові та бережливого ставлення до книги в Михнівській сільській бібліотеці для юних читайликів, учнів 3 класу Михнівської гімназії «Успіх» проведено екскурсію  «Подорож у світ книги».

вівторок, 21 травня 2024 р.

Вони віддали життя за Україну

  23 травня - День героїв Україні. Це свято величі духу українських вояків — борців за волю України, які загинули в боротьбі з ворогом і залишилися нескореними.Українські герої поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню українській нації.      На  вшанування  пам'яті героїв України в Михнівській сільській бібліотеці  розгорнуто тематичну викладку літератури «Борці за волю України»


четвер, 16 травня 2024 р.

 
Рушникові доріжки

   Кожне людське покоління залишає після себе слід на землі. Наші предки залишили нам не тільки борозну і плуг, а й передали скарб своєї душі: мудру казку, ніжну пісню, добрі звичаї. І до сьогодні зберігаються і примножуються прадавні звичаї, зокрема один із них виливати свою душу,свій настрій на білому полотні- на рушнику, вишиванці, скатертині, серветці- розмаїттям кольорів та візернунків. Від сивої давнини  до наших днів у радості і горі рушник є невід'ємною частиною нашого побуту. Його можна порівняти з піснею вишитою на полотні.

субота, 11 травня 2024 р.

 З любов'ю до мами

  У травні, коли розцвітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас Свято матері… Це свято уособлює собою три образи: Матері Божої, матері-України і рідної неньки. Мати, мама, матуся… Скільки ласки таїть це магічне слово, бо називає людину, яка завжди для нас найближча, найдобріша, найкраща, наймиліша. її очі супроводжують дочок  і синів у далекий життєвий шлях, материнська ласка гріє нас до старості.                                 

пʼятниця, 10 травня 2024 р.

Відкрий для себе Європу

  День Європи- це свято, яке є символом мирної співпраці між державами, що грунтується на спільних інтересах. Цього року Україна відзначає це свято разом з країнами Європейського Союзу.     До дня Європи для учнів 5 класу Михнівської гімназії  «Успіх» проведено ігрову подорож «Відкрий для себе Європу». Діти ознайомилися із символікою, історією, звичаями і традиціями європейських країн.

пʼятниця, 3 травня 2024 р.

 
Перегортає пам'ять сторінки

 Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу, ніколи не буде стертий з пам'яті нашого народу подвиг захисників Другої світової війни.                     З нагоди цього пам'ятного дня в Михнівській сільській бібліотеці діє книжкова виставка «Перегортає пам'ять сторінки» де зібрані книги про події Другої світової війни,сторінки пам'яті героїчних подвигів.                              В ці квітучі дні травня ми вшановуємо пам'ять тих,хто боровся з фашизмом в роки Другої світової війни та уславлюємо їх гідних нащадків, які відстоюють мир і незалежність сьогодні.


четвер, 2 травня 2024 р.

       
Дзвони Великодня

Великдень-це великий день весняного оновлення природи,свято,що очищає людей, робить їх добрими та чуйними. У цей день люди йдуть до церкви відчути на собі красу і силу божого благословіння.приносять свою любов, віру і надію, святять паски,писанки і крашанки, що є символом життя на землі.