понеділок, 30 листопада 2020 р.

 Знайомий з дитинства

30 листопада світ відзначає 185 років від дня народження відомого американського письменника, гумориста, публіциста й видавця Марка Твена, який прославився як людина багатьох талантів.    Він працював друкарським набирачем, журналістом, лоцманом річкового пароплава на Міссісіпі, копав срібло в Неваді і золото в Каліфорнії. Він об’їхав безліч країн світу.На його прикладі можна перевірити справедливість мудрості "Талановита людина талановита у всьому". Марк Твен дійсно був геніальним письменником, але він був також популяризатором ідей науки і техніки. Ще за життя Твен став для всього світу найвідомішим з американців. Туристи приїздили в Америку дивитися Ніагарський водоспад і письменника Марка Твена... Одна з газет назвала його "другою пам'яткою Америки". Після цього Твен став так підписувати свої листи. Листи йшли до нього з усіх куточків землі. Майже завжди на них була одна і та ж адреса: "Америка, Марку Твену". І вони легко знаходили свого адресата. Знаходять свого читача і книжки знаменитого письменника. Його твори «Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Гекльберрі Фінна», «Принц та злидар»  читають із великим задоволенням і діти і дорослі. Діти захоплені пригодами своїх однолітків, а дорослі згадують власне дитинство, дивлячись на себе очима дітей. Багато пригод, характерів Марк Твен «списав» із себе та своїх товаришів, тому його герой – бешкетник,  фантазер, але  водночас чесна і благородна людина – завоював симпатії мільйонів читачів різних поколінь.

 

 · 

Дев'ять  порад щасливого життя від Марка Твена.

1. Живіть в злагоді з собою. 

«Людина не може бути задоволена життям, якщо вона незадоволена собою»

2. Можливо, Ви самі себе подумки обмежуєте. 

«Вік - це те, що існує у нас в мозку. Якщо ви про нього не думаєте! Його не існує »

3. Розслабтеся і розважайтеся. 

«Гумор - це найбільший дар, даний людству» 

«Ніщо не може встояти перед натиском сміху»

4. Відкиньте гнів. 

«Гнів - це кислота, яка більше шкодить посудині, в якій вона зберігається, ніж тим, на кого вона виливається»

5. Не вважайте, що вам всі все винні. 

«Не говоріть всім навколо про те, що світ перед вами в боргу. Світ вам нічого не винен. Він був і до вас»

6. Якщо Ви робите щось по-своєму, будьте готові, що Вас не зрозуміють. 

«Людина, у якої є нові ідеї, буде вважатися диваком, до тих пір, поки його ідеї не матимуть успіх»

7. Розставляйте акценти так, як Вам того хочеться. 

«Викиньте з голови всі проблеми. Закрийте вуха, біжіть від думок про проблеми або позбавляйтеся від них усіма можливими способами»

8. Не надто думайте над тим, як відчути себе добре. 

«Найкращий спосіб підбадьоритися самому - це спробувати підбадьорити ще когось»

9. Робіть те, що вам хочеться робити. 

«Років через 20 Ви більше будете шкодувати про те, що Ви не зробили, ніж про те, що зробили. Тому піднімайте якоря і відпливайте від тихої гавані. Ловіть попутний вітер у свої вітрила. Користуйтеся. Мрійте. Робіть відкриття»



Немає коментарів:

Дописати коментар