пʼятницю, 24 квітня 2020 р.

Мужність і біль Чорнобиля


   Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних із скорботним часом ядерного лиха. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм  здоров'ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії і тими, кого немає поруч з нами.Перед живими.Перед пам'яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.                                                                                              
 
 Цій трагічній даті в Михнівській сільській бібліотеці  присвячено книжкову виставку-пам'ять: «Полин – сльозою омивається душа». На виставці зібрані  видання, у яких описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання.                                                                                                 
Подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам'яті українського народу.



Немає коментарів:

Дописати коментар