четвер, 9 січня 2020 р.

На крилах  Симоненкового слова


    До 85-річниці від дня народження видатного поета-шістдесятника Василя Симоненка у Михнівській сільській бібліотеці проведено літературну подорож "Духовні острови Василя Симоненка"  та  облаштовано ювілейну виставку «Через терни до зірок».
    Василь Симоненко став для нас легендою. Творчість поета самобутня, непересічна і духовно невичерпна, бо йде від самого серця народу. Вона глибинно мудра і прониклива..
Народився  В.Симоненко 8січня в селі Біївці   Його наснажувала полтавська земля. На Лубенщині він плекався у материних любистках, чорнобривцях, широких трав’янистих луках, тут зросив душу життєдайною водою дідівської криниці,  відчув і проніс через коротке життя глибоку синівську любов до краю, що спородив, до народу, що дав крила і мудрість. Двадцять вісім літ накувала йому зозуля.  Спалахнув зорею і – згас, гнаний владою. Його чорнили й залякували, переслідували й перетинали творчі шляхи. Та не згас талант. Він, як сяйво, зоріє над нескінченною дорогою в скарбницю духу народу нашого. Твори Василя Симоненка дістали всенародне визнання. Його творча спадщина – десятки віршів, казок, новел, об’єднаних у збірки, лишилися навічно золотими розписами на ниві української духовності.


Немає коментарів:

Дописати коментар