суботу, 28 грудня 2019 р.

  Магія новорічних свят


     Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це, мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають дорослі і діти.  Незважаючи на те, що Новий рік - одне з небагатьох свят, що об`єднує все людство, за всіх часів у різних народів існували й існують свої традиції зустрічі Нового року та своя святкова атрибутика.                                           
 В Україні традиція новорічного святкування має особливо непросту та тривалу історію: наші прадіди у різний час святкували новий рік і в березні, і у вересні, і у січні.                                   
       В ці святкові дні в Михнівській сільській бібліотеці презентуєть-ся   книжково-журнальна мозаїка - «Магія новорічних свят». Її матеріали розповідають про традиції святкування Нового року ,Різдва Христового, Водохрещі  та інших зимових свят в Україні та світі. Тут ви  знайдете  книги про звичаї та традиції  українського народу  в зимові свята, як-то « Звичаї нашого народу»  Олекси Воропая, «Святвечір» В. Скуратівського, «Українська минувшина»- ілюстрований етнографічний довідник та інші видання.                                                                       
     Давні  традиції відроджуються сьогодні. У багатьох місцевостях  України, у багатьох родинах  урочисто відзначається Різдво, відбувається колядування і щедрування. Тож  хай зимові свята проходять в українських  домівках весело і з любов'ю.


.

Немає коментарів:

Дописати коментар