вівторок, 21 травня 2019 р.

Мандруємо країнами Європи


      День Європи- це свято Європейського Союзу, що відзначається як День Шумана, на ім'я міністра закордонних справ Франції Роберта Шумана, який 9 травня 1950 року звернувся до лідерів європейських країн із пропозицією почати процес об'єднання Європи. Це день , коли всі європейці вшановують загальні цінності:волю слова,демократію,     рівність.
В Україні День Європи відзначають з 2003 року згідно Указу Прези-  дента України в третю суботу травня, в цьому році це 18 травня.
      День Європи в бібліотеці – це ще одна нагода ще більше дізнатися про багатовікову історію європейських країн, європейські цінності, міжнародні європейські організації. Це нагода продемонструвати свої знання, показати свої вміння, долучитися до прекрасного.
  До Дня Європи в Михнівській сільській бібліотеці проведено географічний круїз: «Мандруємо країнами Європи». Подорожуючи   по меридіанах і паралелях різних країн Європи,  діти побачили все те, чим багата Європа. З розповіді бібліотекаря Лідії Марченко діти дізналися,що таке Європейський Союз, коли він створений, які його завдання і цілі. Переглянули відео «Країнами Європи».  Але всі  знають, що найбільша цінність - це народ, який цінує і береже свої традиції. То ж для дітей  проведено вікторини: «Що я знаю про Європу?»,  « Літературна мандрівка Європою».
   
Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні само ідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.




Немає коментарів:

Дописати коментар