пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Чарівна сила поезії


    Поетичне слово містить у собі якусь незриму, не помітну і водночас велику силу. Воно народжується не на землі, а десь у височині блакитного неба. Вважають, що поезія – це поєднання думки й почуття. Поезія входить у наше життя з дитинства. Вперше – під час маминої колискової, далі - поетичне слово, через прості дитячі вірші проникає в таємниці людської душі.
   
На поетичну годину : «Чарівна сила поезії» до Михнівської сільської бібліотеки прийшли учні 6 класу Михнівської ЗОШ з класним керівником Аллою Гармаш. Бібліотекар Лідія Марченко розповіла присутнім про історію виникнення свята поезії. Юні читачі взяли участь у поетичній вікторині, читали улюблені вірші. Поринувши у бурхливий вир дитячої поезії, вони отримали незабутні миті насолоди. Адже вірші  навчають доброти, порядності, шанобливого ставлення до оточуючих, допомагають посіяти в серцях дітей зерна любові до рідної землі, бажання берегти і захищати її мешканців.
     Спілкування з поезією не залишило дітей байдужими до поетичного слова, яке хвилює, дає насолоду, збагачує духовний світ.
     До Всесвітнього дня поезії в бібліотеці діє книжкова  виставка: «Цей  чудовий світ поезії» де представлені поетичні збірки геніальних українських класиків:Т.Шевченка,О.Олеся,Л.Українки,М.Рильського, Л.Костенко,Б.Олійника,В.Симоненка. Їх голос здатен подолати небуття і знайти відлуння в словах поетів – сучасників Г.Чубач, 
М. Сингаївського, В.Крищенка  та наших краян - М.Бойко, О.Міщенка,  О.Хало, О Печори, Н.Баклай, Р.Плотникової, Г.Сацької та інших.
    Любіть поезію, читайте її.коли вам хочеться чогось гарного,величного, коли ваша душа співає чи плаче, бо «поезія- це завжди не повторність, якийсь  безсмертний дотик до душі».

Немає коментарів:

Дописати коментар