середу, 23 травня 2018 р.

Обереги людської пам'яті і слави


       Музеї – хранителі історії людства, його цінностей і культурної спадщини. Все, чим жило суспільство в певний період часу, що створювало й руйнувало, дбайливо збережено у вигляді музейних експонатів.                                                                                      Музеї здатні розповісти  про побут предків, про те, що турбувало їхні уми і серця. Це особливе місце, де можна побачити масштаби світобудови і відчути себе частинкою нескінченної історії планети. Даним установам присвячене міжнародне свято, яке ми відзначаємо щороку 18 травня.
     
 Міжнародний день музеїв  з’явився в календарі у 1977 році, коли на черговому засіданні Міжнародної ради музеїв було прийнято пропозицію про заснування цього культурно-просвітницького свята. З 1978 року Міжнародний день музеїв став відзначатися більш ніж в 150 країнах світу.
     В Михнівському сільському Будинку культури оформлено музейну кімнату, відвідують її дорослі і діти.  Чергове засідання клубу за інтересами «Український віночок» було присвячене цьому святу. Бібліотекар сільської книгозбірні розповіла дітям про старовинний одяг, знаряддя праці і побуту, про вишиванки: рушники, сорочки.скатертини, серветки. Познайомила зі стендами : «Вони захищали Батьківщину» де представлені фотографії учасників Другої світової війни - жителів нашого села, «З піснею в серці – з любов'ю до людей» це стенд -історія сільського Будинку культури, також в музеї є стенд присвячений нашому земляку І.Т.Бею,який був депутатом двох скликань Верховної Ради СРСР.
Присутні переглянули відео презентацію: «Музеї світу»
    Музей є тим місцем де ми знайомимося з історією,мистецтвом,досягненнями людства, а кожен похід до нього несе в собі багато цікавого та нові відкриття.


Немає коментарів:

Дописати коментар