середу, 25 квітня 2018 р.

Гірчить Чорнобиль ,крізь роки гірчить


    26 квітня1986 року. Була весна- квітуча,напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.                                     
      Ніколи раніше людина не зводила собі історичного хреста,на якому сама ж і була розп'ята. Таким хрестом  став для України Чорнобиль. Скільки українців поклали на жертвенник своє здоров'я і життя. Скільки тих, хто назавжди залишив рідні домівки. Безкраї простори колись родючої землі тепер порожні,забруднені,мертві. Колись звичайна географічна назва Чорнобиль набула трагічного звучання.                       
     
 Від початку цієї техногенної й екологічної катастрофи минає 32 роки. І весь цей час дзвони Чорнобиля б'ють на сполох, попереджуючи про загрозу неконтрольованого атому.
  До цієї пам'ятної дати в Михнівській сільській бібліотеці діє книжкова виставка- застереження: «Світ про Чорнобиль пам'ятає ». Про книги і матеріали з періодичних видань,що представлені на книжковій виставці, бібліотекар Лідія Марченко розповіла читачам бібліотеки-учням Михнівської школи. Це документальні та художні твори про чорний квітневий день,коли стався вибух на 4-му енергоблоці ЧАЕС, про подвиг ліквідаторів –чорнобильців, про гіркі наслідки катастрофи для всього людства. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності,він навічно залишиться у пам'яті українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар