пʼятницю, 25 листопада 2022 р.

     Великий мислитель українського народу

  Григорій Савич Сковорода – найвидатніша постать у культурному й літературному житті України XVIII ст., великий народний мислитель, просвітитель і письменник світового рівня.Г. Сковорода був всебічно обдарованою людиною – філософом-мислителем, письменником, педагогом, музикантом, знавцем античності й середньовіччя, володів кількома мовами – латинською, старогрецькою, староєврейською, польською, німецькою.

Мандруючи Україною та країнами Європи, він цікавився життям, звичаями, мистецтвом, віруваннями інших народів, відображав у своїх творах враження від побаченого і почутого. Велика роль Г. Сковороди у становленні нової української літератури. Проповідь гармонії природи і світу, боротьба з бездуховністю людини і відстоювання її внутрішньої свободи, одержимість у ставленні до науки і праці, культ людської дружби – всі ці сторони вчення Сковороди актуальні і нині.                                                                         
До ювілею народного філософа в Михнівській сільській бібліотеці діє книжкова виставка-ювілей «Стежками мандрівного філософа»,де представлені його твори та твори про ювіляра.


Немає коментарів:

Дописати коментар