пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Можливості – обмежені,таланти- безмежні

 

 Здоров'я дуже важливо для людини. Здоров'я - це подарунок долі. Необхідно навчитися берегти і шанувати цей дар. Саме тому вже з раннього дитинства ми вчимося не просто вітати людей, а бажати їм здоров'я. Бажаючи іншим - бажаємо і собі.Але чи завжди тільки від нашого бажання залежить наше здоров'я і здоров'я оточуючих?                   
 На жаль, на нашій планеті є чимало людей обділених фізичним здоров'ям, тобто ці люди інваліди або з народження або в результаті перенесеної хвороби або травм. У 1992 році Організація Об'єднаних Націй прийняла рішення про відзначення Міжнародного дня інваліда. Проведення 3 грудня Міжнародного дня інвалідів спрямоване на привертання уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав і благополуччя, на привернення уваги суспільства на переваги які воно отримує, від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.                                                                                                  
  До цієї дати в Михнівській сільській бібліотеці проведено годину духовності«Можливості –обмежені, таланти- безмежні». Бібліотекар сільської книгозбірні розповіла дітям про відомих в історії людей,які мали дуже великі проблеми зі здоров'ям та не зважаючи на це змогли подолати все і залишити в історії людства значний слід. Їх сила духу і безмежна віра в себе гідні поваги і захоплення. І на сьогодні чимало відомих особистостей, маючи серйозні проблеми зі здоров'ям,незупинились і довели собі і світу що інвалідність не обмеження, а новий простір для дивовижних досягнень.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар