четвер, 31 грудня 2020 р.

 

На щастя, на здоров'я, на Новий рік!

  Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це, мабуть, єдине свято, яке протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яке знають, люблять і яке з нетерпінням чекають люди, різні у своїх етно-національних традиціях і релігійних переконаннях.Незважаючи на те, що Новий рік - одне з небагатьох свят, що об`єднує все людство, за всіх часів у різних народів існували й існують свої традиції зустрічі Нового року .

В Україні традиція новорічного святкування має особливо непросту та тривалу історію: наші прадіди у різний час святкували новий рік і в березні, і у вересні, і у січні.

В ці святкові дні в Михнівській сільській бібліотеці  презентується книжкова виставка «Магія новорічних свят»-  Її матеріали розповідають про традиції святкування Нового року та Різдва Христового в Україні та світі. Виставка зацікавить незвичайними рецептами новорічних та різдвяних страв, допоможе прибрати новорічну ялинку власноруч створеними прикрасами… Новий рік і Різдво на порозі - а це означає, що у всіх приємні святкові клопоти. Як прикрасити свій будинок? Як створити неповторну атмосферу і зробити свято незабутнім? На ці та інші питання вам допоможуть відповісти матеріали виставки.

Маленькі читачі зможуть знайти віршики для Діда Мороза, зимові колядки, щедрівки і поринути в захоплюючі історії зимових пригод відомих письменників. То ж хай у кожного буде Новий рік щасливим і радісним, наповнений щастям і чарівною казкою! Вітаємо з Новим роком і Різдвом Христовим та запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку, підібрати собі  цікаву книгу та отримати гарний настрій.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар