четвер, 14 лютого 2019 р.

Всьому початком є любов


   Прекрасне свято - День святого Валентина-покровителя всіх закоханих.   Багато великих композиторів, поетів, письменників присвятили цьому чудовому почуттю  свої твори. Любов-це почуття, про яке писали у всі віки, яке надихало на рицарські подвиги й двобої. Це подарунок неба. Любов не може бути щасливою або нещасливою, тому що навіть нерозділене кохання робить людину духовно багатим, вдячним і красивим. 

У святково прибраному залі шкільної бібліотеки Михнівської школи- бібліотекар Михнівської  сільської  бібліотеки Лідія  Марченко  та бібліотекар школи  Наталія  Куліш провели для учнів старших класів  літературний колаж : «Всьому початком є любов».  З розповіді сільського бібліотекаря  діти дізналися про  історію виникнення  свята закоханих,  традиції святкування  в різних країнах і зокрема в Україні  та про символи цього свята.  Ведучі заходу Сніжана Герасименко та Каріна Мироненко  розповіли присутнім  про  історії кохання  Данте і Беатріче, Петрарки і Лаури, скульптора Пігмаліона і Галетеї, історію написання славетного  пушкінського «Я помню чудное мгновенье…». Та якби не кохання – хіба мали б ми такі видатні  твори вітчизняних класиків як «Чого являєшся мені у сні» І.Франка, «Очі чорнії» Є.Гребінки,вірші Т.Шевченка, О.Теліги,В.Симоненка, П.Тичини,В.Сосюри та інших  поетів і письменників.  У відео запису діти прослухали пісні на слова Т.Шевченка «Така її доля», романс  «Очі чорнії» на слова Є.Гребінки,  взяли участь в конкурсах  «Назви пару»,  «Доріжка ласкавих слів»,відповідали на запитання вікторини, ознайомилися з матеріалами представленими на книжковій виставці: « Кохання вільно світ чарує» і отримали в подарунок  валентинку.                             
        Також до цього свята читачам сільської книгозбірні представлена книжкова виставка: 
« Незбагненна сила кохання», завдяки якій користувачі бібліотеки можуть ознайомитися із всесвітньо відомими творами, поезією та піснями про найпрекрасніше почуття—любов.


Немає коментарів:

Дописати коментар