суботу, 20 січня 2018 р.


Слово поета: від земного до вічного.

      Василь Стус по праву вважається одним з найвизначніших українських поетів XX століття..  Його поезія— це складний філософський світ осмислення дійсності, прагнення до розкріпачення людської душі, до піднесення сили людського духу. Поет належить до покоління "шістдесятників"— покоління новаторів, що будило національну самосвідомість, безкомпромісно висвітлювало соціальні суперечності.
    На літературну годину приурочену 80-річчю від дня народження Василя Стуса: «Слово поета: від земного до вічного» до Михнівської сільської бібліотеки завітали учні 9-11класів та вчителі Алла  Анатоліївна Гармаш, Оксана Олексіївна Хоменко, Ірина Миколаївна Докторович.  
   
 Ведучі Сніжана Герасименко та Ліда Марченко,учениці 9 класу , висвітлили трагізм постаті В.Стуса, який сам на сам змагався з несвободою та невіглаством, був певним уособленням духовної історії нашого народу, символом національного пробудження та самоусвідомлення.     Важливими штрихами до портрета митця стали його вірші, які читали Каріна Мироненко,Олексій Шумейко.
    Присутні переглянули відеоматеріали: « В.Стус. Дорога болю», почули живий голос поета у запису. Пролунали вірші «На Колимі запахло чебрецем…» , «Нехай горить трава по осені»
    Завідувач книгозбірнею познайомила читачів з літературою, яка розповідає про не легкий життєвий та літературний шлях поета.   



                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар