суботу, 11 листопада 2017 р.

Мови нашої слова, наче музика жива.

     Найбільше і найдорожче добро в  кожного народу - це його мова, ота жива  схованка  людського духу,  його багата  скарбниця  в яку народ вкладає  і своє  давнє  життя, і свої сподіванки, розум,  досвід, почування.                                          9 листопада в Україні відзначають  День української писемності і мови. З нагоди цього свята до Михнівської  сільської  бібліотеки завітали юні читачі, учні  Михнівської ЗОШ. 
    Завідувач  бібліотекою  Лідія  Марченко розповіла дітям про історію розвитку української мови з найдавніших часів й до наших днів. Учні приймали участь у конкурсно- мовній вікторині: «Знавці української мови», відгадували загадки про рідне слово, пригадували  прислів'я і приказки,  підбирали  епітети до слів, розгадували мовні загадки-шаради та переглянули відео про Нестора літописця, ознайомилися з книгами представленими на книжковій виставці: «Мово моя українська, мово моя материнська».

     Кращими знавцями українського слова були визнані:  Валерій Куліш, Софія Донець, Вячеслав Руденко. Переможці і активні учасники свята отримали невеличкі призи від бібліотеки.





Немає коментарів:

Дописати коментар