четвер, 23 березня 2017 р.

Через віки з любов'ю.

                                                                     
     Поезія…Таке коротке і таке змістовне слово. Воно і втішить, і пригорне, і приголубить. Багато шедеврів подарували нам світові поети.
     Українська лірика - багата, співуча, широка, правдива. Це дивовижні рядки про перше кохання, сповнене ніжності і благородства, змалювання краси рідного краю. Натхненні поетичні рядки переливаються барвами радості  і печалі, щастя та суму, вірші дуже задушевні, мелодійні, чарівні.
      21 березня – рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО проголошено Всесвітнім днем поезії. З нагоди цього свята  завідувач Михнівською сільською бібліотекою провела   годину поетичного настрою «Через віки з любов'ю».
     В актовій залі Михнівської школи  зібралися учні старших класів, щоб поринути в чарівний світ поезії.  Ведучі Оксана Горбач  та Юлія Сіра розповіли про святкування Дня поезії та про значення поезії в нашому житті.  Таня Лесюк, Ліда Марченко, Олексій Шумейко, Антон Ситник, Олександр Заєць, Олексій Марченко, Владислав Нонік, Євген Романюта, Валерій Ніколаєнко, Таня Остапенко познайомили присутніх з віршами  Л. Українки, І. Франка, О. Олеся,  М. Рильського, В. Сосюри, Л. Костенко та віршами земляків: В. Симоненка, Н. Баклай, О. Хало, Ю. Манойленко, Г. Несмашної тощо.
    Учитель  музики Анатолій Супрун виконав пісню «Васильки» на слова В. Сосюри, музику до якої він написав навчаючись ще в школі.
    Присутні  переглянули  відео презентацію, яку підготували вчителі А. А. Гармаш та Л. Г. Бубир.
    Бібліотекар Лідія Марченко влаштувала перегляд літератури: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»






Немає коментарів:

Дописати коментар