пʼятницю, 10 травня 2019 р.

В серцях і книгах пам’ять про війну


    Минуло вже багато років, але пам’ять про трагічні події Другої світової війни не згасає, вона вічно житиме в наших серцях.
   Війни! Скільки їх було в історії людства. І завжди – це страждання, сльози, втрата самого дорогоцінного в житті, біль… Таким болем для багатьох громадян України є і війна на Сході України. Ми не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. 
  Молоде покоління повинно завжди пам’ятати про наших воїнів-героїв і знати, що найголовнішим на планеті є мир, злагода й добро. 
 
 До Дня пам’яті та примирення і 74-річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Михнівській сільській бібліотеці презентовано книжкову виставку: «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги».  Представлені на ній видання  розкривають історичну правду про трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій. Тематика книг про війну дуже різноманітна – це розповіді про великих полководців Другої світової  війни, про в’язнів концтаборів, про масове знищенні євреїв, про подвиг жінок, про обпалене війною дитинство, про життя цивільного населення на окупованій території.
     Книжкова виставка «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги» - це світла пам′ять про велич народного подвигу, про нездоланну стійкість, мужність і волю людей,  вічна пам′ять про покоління сорокових років, яке ціною власного життя захистило прийдешні покоління. Всіх, хто бажає долучитись до  пам′яті воєнних років, до героїчного минулого своїх батьків, дідів і прадідів запрошуємо до нашої бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар